Skip directly to content

Robotit valmistavat tulevaisuudessa

Tartu haasteeseen ja voita mahtava palkinto! 

Suomen Robotiikkayhdistys haastaa yhteistyössä Innokas -verkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa suomalaiset koulut kisailemaan robotiikka-aiheisessa kilpailussa teemalla ”Robotit valmistavat tulevaisuudessa”.

Kilpailutyön toteuttamistapa on vapaa - voitte esimerkiksi kirjoittaa tai piirtää tulevaisuuden robotista tai rakentaa robotin koululta löytyvistä tarvikkeista ja ohjelmoida sen. Tärkeää on, että toteutus liittyy robottien käyttämiseen jonkun tulevaisuuden tuotteen valmistuksessa.Tuote voi olla käyttöesine, jotain syötävää, robotisoitu puutarha…vain mielikuvitus on rajana tämän työn ideoinnissa ja toteutuksessa. Oppilaiden kanssa kannattaa ennen töiden ideoinnin aloittamista selvittää missä kaikkialla robotiikkaa käytetään tänä päivänä. Töiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota innovatiivisuuteen, visuaalisuuteen ja selkeyteen. Lue tarkemmat kisan säännöt täältä.

Luvassa mahtavia robotiikkaan liittyviä tuotepalkintoja ja vierailuja robotiikka-alan yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin!

Miten toimin?

Osallistu kilpailuun lähettämällä video tai muu sähköinen tallenne kilpailutyöstänne osoitteeseen kilpailu@roboyhd.fi. Liitä sähköpostiin yhden sivun tiivistelmä, joka sisältää kuvauksen kilpailutyöstä, ja työskentelyprosessista sekä tekijöiden nimet, luokkatason ja yhteystiedot. Varmistathan, että oppilailla ja heidän töillään on julkaisuoikeudet kunnossa. Kooste kilpailusta ja kilpailutöistä tullaan julkaisemaan Innokas-verkoston blogissa.

Viimeinen kilpailutöiden palautuspäivä on 4.11.2016.

Sarjat ja palkinnot

Kilpailussa on kolme sarjaa: Esikoulu-2.luokat, 3-6 luokat ja 7-9 luokat.

SarjaPalkinnot
Eskari -2.luokkaTuotepalkintoja: Beebot robotteja, LEGO MINDSTORMS Education EV3 robotteja, Edison-robotteja
3-6 luokka

Vierailumatka teollisuusrobotiikan suurimpiin käyttäjäyrityksiin koko luokalle, esim: Valmet Automotive Oy (Uusikaupunki), AGCO Sisu Power Oy (Nokia), Valio 

Tuotepalkintoja

7-9 luokka

Vierailumatka teollisuusrobotiikan suurimpiin käyttäjäyrityksiin koko luokalle, esim: Valmet Automotive Oy (Uusikaupunki,) AGCO Sisu Power Oy (Nokia), Valio 

Tuotepalkintoja