Skip directly to content

Robocup Junior kisalajit

Freestyle

Freestyle lajissa kisaillaan vuonna 2015 toista kertaa. Oppilaat suunnittelevat muodoltaan ja toteutukseltaan vapaavalintaisen automaatioon ja robotiikkaan liittyvän työn. Vuonna 2015 teemana on ”Minä ja robotti”.

Sumo

Ottelussa kaksi robottia asetetaan ottelemaan ottelualustalle. Ottelun aikana robotit yrittävät pysyä ottelualustalla ja pyrkivät työntämään vastustajan alustalta ulos.

Tanssi/Teatteri

Joukkueet valmistelevat 1-2 minuuttia kestävän esityksen, joka voi olla tanssia tai teatteria. Esityksessä yksi tai useampia robotteja esiintyy musiikin säestyksellä tai robotit kertovat tarinaa. Oppilaat voivat täydentää esitystä osallistumalla robottien esitykseen.

Jalkapallo

Robottijalkapallossa robotit pelaavat jalkapalloa 2 vastaan 2 lajeissa. Robotit tunnistavat pallon lähettämää infrapunavaloa ja pyrkivät viemään pallon maaliin.

Pelastus

Pelastusradan lattialla kulkee mustasta viivasta tehty reitti, jota robotti seuraa. Viiva kulkee huoneesta toiseen oviaukkojen kautta. Reitin varrella voi olla yli ajettavia hidasteita, pienempiä esteitä tai uhreja, jotka robotin on tunnistettava. Robotilla on 10 minuuttia aikaa suorittaa kilparata.