Skip directly to content

MilleniumX Innokas 2016 Robotiikkaturnaus

Tule tutustumaan robottiturnaukseen ja kokeilemaan ohjelmointia!

Innokas-verkosto järjestää Innokas 2016 Robotiikkaturnauksen 20.-21.5.2016 Helsingissä. 400 oppilasta kouluista ja kerhoista eri puolilta Suomea saapuu Kaapelitehtaalle itse rakentamiensa robottien kanssa ja kisailee roboteillaan eri lajeissa. Mukana on ensimmäisen kerran kisailijoita myös Virosta.

Kisailujen lisäksi tapahtumassa luvassa ohjelmointia ja muuta kokeiltavaa toiminnallisissa pisteissä, robotiikkaan liittyviä esityksiä ja mobiilisuunnistusta kisaajille ja yleisölle. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen toimii tapahtuman kummina ja avaa tapahtuman perjantaina 20.5. klo 8.30. 

Tapahtuma on maksuton ja avoin yleisölle. Tule mukaan! Katso video vuoden 2013 tapahtumasta täällä.

Osallistu samalla Millenium X -tapahtumaan!

Robotiikkaturnaus on osa Millenium X –tapahtumaa, jossa nähtävää ja koettavaa riittää koko päiväksi kaikille 9-vuotiaista lukioikäisiin ja vanhempiin. 

Aika ja paikka

20.-21.5.2016 klo 8.30-16.00 Kaapelitehdas, Helsinki. Koululuokille suosittelemme osallistumista tapahtumaan perjantaina 20.5. joko klo 9.30-12.00 tai klo 12.30-15.00, jolloin näette kaikki kisalajit. Koululuokkien ja suurempien ryhmien ilmoittautumiset sekä mahdolliset lisätiedustelut: Nawras Odda nawras.odda(at)taf.fi, +358 50 414 7298

Kisalajit

Useissa maissa pääset kisaamaan robotillasi osallistumalla valmistajakohtaiseen tapahtumaan. Innokas 2016 robotiikkaturnauksessa löydät kaikki merkittävimmät lasten ja nuorten robottiikkakisat saman katon alta! Turnauksessa kisaillaan RoboCup Junior- ja Innokas-lajeissa sekä ensimmäistä kertaa Suomessa myös First Lego League (FLL) ja Vex Robotics -lajeissa. 

  • RoboCup Junior-lajien (Jalkapallo, Tanssi/teatteri ja Pelastus) sekä Innokas-lajien (Freestyle ja X Sumo) säännöt löytyvät täältä. Katso video lajeista täältä.
  • First Lego League (FLL) ohjeet löytyvät täältä.
  • Vex IQ ohjeet löytyvät täältä.

Turnauksen tulokset

Tapahtuman ohjelma

Kisalajien aikatauluinfon löydät täältä.

 KloMitä
Torstai 19.5.11-19Turnaukseen osallistuvat kisailijat: kisapaikkoihin tutustuminen
Perjantai 20.5.8.30 - 9.00Avajaiset
 9.00 - 16.00Kisailut, toiminnalliset pisteet, mobiilisuunnistus ja robotiikkaan liittyvät esitykset
Lauantai 21.5.8.30 - 15.30 Kisailut, toiminnalliset pisteet, mobiilisuunnistus ja robotiikkaan liittyvät esitykset
 15.30 - 16.00Päättäjäiset ja palkintojen jako

 

Innokas-Areenan esitysten aikataulu

 KloEsitys
Perjantai 20.5.10.00- 11.00 

Suomen opettajankoulutuslaitokset koodaa!

Tämän alustuksen aikana pääset tutustumaan ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksiin Suomessa ja maailmalla sekä kuulet vinkkejä niiden hyödyntämisestä ohjelmoinnin ja robotiikan opetuksessa eri luokka-asteilla. Esitys on suunnattu opettajankoulutuslaitosten henkilökunnalle ja opiskelijoille, mutta myös kaikki muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

 11.00-12.00

Ihmettele, kysele, haasta!

Lukioikäinen robotiikkakonkari Kerttu Lempinen kertoo omasta robotiikkakisailu-urastaan. Esityksen aikana kuulet innostavalla ja mukaansa tempaavalla tavalla, mitä kolmannelta luokalta alkanut robotiikkaharrastus on Kertulle opettanut.

 12.00-13.00 

Ilmiömäistä! - tiedeshow

Tiedettä vai taikuutta? Voivatko fysiikan ja kemian kokeet olla jännittäviä ja hauskoja? Tule seuraamaan Pop-Tieteen Ilmiömäistä! -tiedeshowta ja hämmästy arkipäivän ilmiöiden ihmeellisyyttä.

 13.00-14.00

Koko Suomi koodaa!

Sadoissa suomalaisissa peruskouluissa ja kerhoissa opetetaan ohjelmointia ja robotiikkaa lapsille ja nuorille. Tule mukaan kuulemaan ohjelmoinnin ja robotiikan opetuksen tavoitteista ja siitä, miten ohjelmoinnin ja robotiikan opetusta toteutetaan käytännössä. Tutustut myös ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksiin Suomessa ja maailmalla.

 14.00-15.00

Robolukio

Vantaan lukioissa kehitetään parhaillaan Robotiikkaan liittyviä valinnaiskursseja. Tule kuulemaan Vantaan Robotiimin ajatuksia Robolukio -hankkeesta sekä sen tavoitteista ja toiminnasta.

Lauantai 21.5.10.00-11.00

Koko Suomi koodaa!

Sadoissa suomalaisissa peruskouluissa ja kerhoissa opetetaan ohjelmointia ja robotiikkaa lapsille ja nuorille. Tule mukaan kuulemaan ohjelmoinnin ja robotiikan opetuksen tavoitteista ja siitä, miten ohjelmoinnin ja robotiikan opetusta toteutetaan käytännössä. Tutustut myös ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksiin Suomessa ja maailmalla.

 11.00-12.00

Ihmettele, kysele, haasta!

Lukioikäinen robotiikkakonkari Kerttu Lempinen kertoo omasta robotiikkakisailu-urastaan. Esityksen aikana kuulet innostavalla ja mukaansa tempaavalla tavalla, mitä kolmannelta luokalta alkanut robotiikkaharrastus on Kertulle opettanut.

 12.00-13.00 

Koko Suomi koodaa!

Sadoissa suomalaisissa peruskouluissa ja kerhoissa opetetaan ohjelmointia ja robotiikkaa lapsille ja nuorille. Tule mukaan kuulemaan ohjelmoinnin ja robotiikan opetuksen tavoitteista ja siitä, miten ohjelmoinnin ja robotiikan opetusta toteutetaan käytännössä. Tutustut myös ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksiin Suomessa ja maailmalla.

 13.00-14.00

Ilmiömäistä! - tiedeshow

Tiedettä vai taikuutta? Voivatko fysiikan ja kemian kokeet olla jännittäviä ja hauskoja? Tule seuraamaan Pop-Tieteen Ilmiömäistä! -tiedeshowta ja hämmästy arkipäivän ilmiöiden ihmeellisyyttä.

 

Ohjeita kisailijoille

  • Ilmoittautuminen kisalajeihin on päättynyt
  • Lue lisää matkoista, majoituksesta ja ruokailuista täältä.
  • Lähetämme tarkemman ohjeistuksen kisoihin ilmoittautuneille toukokuun alussa.