Skip directly to content

Kiinnostu koodauksesta ja robotiikasta!

Tule mukaan jatkokoulutuskiertueelle!

Innokas-verkosto järjestää Kiinnostu koodauksesta ja robotiikasta –jatkokoulutuskiertueen kevään 2017 aikana viidellä paikkakunnalla. Koulutuspäivä rakentuu yhteisestä aloitusosiosta ja yhdestä viiden tunnin mittaisesta työpajasta. Työpajavalinta tehdään ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutus on suunnattu pääsääntöisesti yläkoulun opettajille, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Koulutuksessa tarvitaan kokemusta ohjelmoinnin opettamisesta. Kuhunkin koulutukseen mahtuu mukaan 60 osallistujaa (kuhunkin pajaan 20 osallistujaa). Koulutus on maksuton. 

Työpajojen kuvaukset

Robotit valtaavat fysiikan luokan

Tervetuloa innostumaan Lego EV3-robottien käytöstä mittalaitteena! Koulutuksen aikana tutustutaan toiminnallisesti ohjelmoinnin ja robotiikan käyttöön yläkoulun fysiikan oppilastöissä. 

Koulutus rakentuu aiheeseen johdattelevasta lyhyestä aloitusosiosta, toiminnallisesta työpajaosiosta ja lopussa toteutettavasta koonnista. Pajan aikana pääset tutustumaan kuvakepohjaiseen ohjelmointiin ja mittaustulosten käsittelyyn Lego-robotiikan avulla (EV3 + Datalogging). Paja ei vaadi aiempaa kokemusta EV3-ohjelmoinnista.

Peliohjelmoinnilla yli oppiainerajojen

Pajassa ohjelmoidaan oppiaineita yhdistelevä digitaalinen peli käyttäen Scratch lohko-ohjelmointiympäristöä. Pelin käsikirjoitus, grafiikka ja äänet luodaan itse käyttäen ilmaisia, verkosta löytyviä työvälineitä. Paja soveltuu esim. luma-aineiden, äidinkielen, kuvataiteen ja musiikin opettajille sekä luokanopettajille. 

Pajassa on mahdollisuus ottaa myös ensikosketus tekstipohjaiseen ohjelmointiin. Mukaan kannattaa ottaa oma läppäri (ei tabletti).

Irti rajoista Arduinolla

Pajassa tutustutaan Arduino IDE-ohjelmointiin Grove-järjestelmää käyttäen sekä 3D-mallinnukseen ja tulostukseen. Pajassa luodaan ja innovoidaan mahdollisuuksien mukaan oma ohjelmoitava tuote.

Kiertueen aikataulu

Paikkakunta Ajankohta Osoite
Oulu tiistai 14.2.
klo 8.30-­15.30
Rajakylän koulu, Ruiskukkatie 4-6
Espoo

maanantai 13.3.
klo 8.30-­15.30

Kauppakeskus Ison Omenan palvelutori,
Piispansilta 11
Tampere perjantai 31.3.
klo 8.30-­15.30
Tampereen yliopisto, Kalevantie 4, 33100 Tampere
Helsinki tiistai 11.4.
klo 8.30-­15.30
Minervatori, Helsingin yliopisto, Siltavuorenpenger 5A
Jyväskylä keskiviiikko 26.4.
klo 8.30-­15.30
Jyväskylän yliopisto,
Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen kutakin tapahtumaa täällä. Kuhunkin tapahtumaan mahtuu 60 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.