Skip directly to content

Robotarna bygger i framtiden

Anta utmaningen och vinn ett fint pris! 

Finska Robotikföreningen utmanar tillsammans med Innokas nätverket och andra samarbetspartners de finländska skolorna till deltagande i en robotiktävling med temat ” Robotarna bygger i framtiden”.

Utformningen av tävlingsbidraget är fritt. Ni kan t.ex. skriva eller rita om framtidens robotar eller varför inte bygga och programmera en robot av grejer på skolan. Det är viktigt att bidraget beskriver hur er robot tillverkar någon viktig produkt i framtiden. Produkten kan vara ett bruksföremål, något äbart, en robotiserad trädgård…..endast fantasin begränsar förverkligandet av er idé.

Innan ni börjar idéa kring ert arbete lönar det sig att fundera tillsammans på vilka olika ställen robotar används idag. Vid bedömingen av bidragen läggs tyngdvikt på innovationsrikhet, det visuella samt ”produktens enkelhet” Läs nogrannare tävlingsregler här.

Fina priser med anknytning till robotik utlovas! Robotpaket och exkursioner till företag som använder robotar i sin produktion finns på prisbordet.

Hur deltar jag?

Delta i tävlingen genom att skicka en video eller annan elektronisk inspelning på ert tävlingsbidrag till adressen kilpailu@roboyhd.fi .Bifoga per epost en  sammanfattning på en sida som beskriver processen och tävlingsarbetet kort med bild och text. Kom ihåg att nämna namnet på deltagarna, i vilken klass de tävlar i samt kontaktuppgifter. Kontrollera upphovsrätten på eleveras arbete och att de själva får vara med på bild. En sammanfattning av tävlingen och bidragen kommer att publiceras på Innokas bloggen.

Sista inlämningsdagen för tävlingsbidragen är 4.11.2016

Tävlingsklasser och priser

Det finns tre klasser: Förskolan- åk2, åk 3-6 samt årskurs 7-9.

KlassPriser
F-åk2

Produktpriser: Beebot robotar, Lego Mindstorms EV3, Edison robotar

Åk 3-6

Ett företagsbesök för hela klassen till aktör som använder mycket robotar i sin produktion. Ex. Valmet Automotive Oy (Uusikaupunki), AGCO Sisu Power Oy (Nokia), Valio 

Produktpriser

Åk 7-9

Ett företagsbesök för hela klassen till aktör som använder mycket robotar i sin produktion. Ex. Valmet Automotive Oy (Uusikaupunki), AGCO Sisu Power Oy (Nokia), Valio 

Produktpriser