Skip directly to content

Utmaning för daghem, skolor och bibliotek

Anta utmaningen i EU:s Kodvecka samt Robotvecka! 

Europeiska Unionen ordnar en Kodningsvecka 10-18.10.2015 samt en Robotvecka 23-29.11.2015. Målsättningen med veckorna är att främja medvetenheten om kodning och robotik samt hur dessa påverkar samhället, människorna och företagsamheten. Speciellt betonar man vikten av att uppmuntra unga att studera och söka anställning inom området.

Innokas nätverket utmanar alla finska daghem, skolor och bibliotek att ordna evenemang som berör kodning och robotik under EU:s Kodnings och Robotikveckor. Jippot kan vara riktat till en enda daghemsgrupp, en skolklass eller varför inte ett helt daghem, en skola, till föräldrar eller biblioteksbesökare. Du tar väl med barnen och eleverna i planeringen!

Anvisningar

Skriv en blogg och vinn ett fint pris!

Skriv en grej om evenemanget på Innokas nätverkets blogg. Bland alla klasser, grupper eller skolor som publicerat utlottas tisdagen den 8.12.2015 fyra häftiga prispaket. De två första prispaketet innehåller 5 st Lego Mindstorms EV3 robotlegoset + programvara. De andra två pris paketet innehåller en programmerbar Teddybjörn samt introduktion till Teddybjörns programmering. Blogginstruktioner hittar du här.