Tutustu Micro:bitin käyttöön ohjelmoinnin ja robotiikan opetuksessa Micro:bit-materiaalisarjan avulla. Materiaalisarja opastaa sinut sekä Micro:bitin peruskäyttöön että ohjelmoinnin ja robotiikan peruskäsitteiden opiskeluun. Materiaalien vaikeustaso on merkitty tähdillä: helpoimmat materiaalit on merkitty yhdellä tähdellä ja haastavimmat materiaalit viidellä tähdellä. Micro:biteihin tutustuminen kannattaa siis aloittaa helpommilla harjoituksilla ja edetä vähitellen kohti haastavampia tehtäviä. Tutustu myös materiaalipaketin muihin osioihin (Perusteet, Ohjelmoinnin rakenteet, Sensoreiden käyttö, Ulkoisten osien liittäminen, Hauskat projektit)

 

Micro:bit: sensoreiden käyttö

Tässä osiossa tutustutaan Micro:bitin sensoreiden käyttöön.

1. Micro:bitin sensoritietojen lukeminen ja vertailu **:  Tämän tehtäväkortin avulla tutustut Micro:bitin sensoritietojen lukemiseen ja vertailuun.

2. Kompassi ***: Tämän tehtäväkortin avulla tutustut Micro:bitiin sisäänrakennetun kompanssisensorin toimintaan.

3. Pylväsdiagrammi (sensoridatan esittäminen) *****: Tämän tehtäväkortin avulla tutustut pylväsdiagrammin tekemiseen Micro:bitin avulla.

4. TMP36-lämpötila-anturin käyttö *****: Tämän tehtäväkortin avulla opit liittämään ulkoisen lämpötila-anturin Micro:bitiin. Sopii hyvin esimerkiksi unelmien koti -työhön seinällä olevaan lämpömittariin aktivoimaan jonkin toiminnon huoneessa.