När?
24.09.2020 – 08.11.2020

Delta i EU:s kodvecka 10.-25.10.2020 och skriv om verksamheten på kodveckans hemsida!

Nätverket Innokas utmanar i samarbete med Utbildningsstyrelsen lärare, skolor och läroanstalter att bokföra sina programmeringsrelaterade lektioner, kurser eller evenemang på sidan EUCodeWeek. Det behövs ingen tidigare erfarenhet av programmering – med hjälp av utmaningar skapade av Leading Teachers i Finland kommer du lätt igång. Flera tips, material och kurser för att genomföra ett programmeringsevenemang hittar du på sidan EUCodeWeek.eu. Kom med och utmana även din kompis eller kollega! 

Två programmeringsutmaningar med olika svårighetsgrad

I år har EU-Kodveckans egna Leading Teachers i Finland skapat två olika utmaningar med olika svårighetsgrad. Utmaningarna förverkligas i samarbete med temadagen Mäktig matematik.  

  • I den för lågklasser riktade utmaningen “programmeringsorientering” övar man logiskt tänkande, skapande av villkorssatser och att dra slutsatser utifrån villkor. Orienteringen kan genomföras på skolgården, inomhus eller vid behov även på distans. Anvisningar för genomförandet av utmaningen hittar du här. Ladda ner och skriv ut orienteringskontrollerna här
  • I den för högklasser riktade utmaningen uppmuntrar man lärare att dela erfarenheter och beskrivningar av försök med programmering i undervisningen. Närmare anvisningar och exempel hittar du här.

Bokför evenemangen på EU kodveckans hemsida och delta i utlottningen av pris! 

Anvisningar för hur man bokför evenemang på sidan EUCodeWeek.eu hittar du här. Det lönar sig att delta eftersom nätverket Innokas tillsammans med sina samarbetspartner lottar ut fina priser bland deltagarna. Vi meddelar vinnarna av lotteriet personligen senast den 10.11.

EU:s kodvecka är ett initiativ på gräsrotsnivå, vars syfte är att främja programmering och digital läskunnighet på ett roligt och inkluderande sätt.

@CodeWeekEU #CodeWeekFinland