När?
16.03.2020 – 29.04.2020

Programmerings- och robotikturneringen Innokas2020 har ställts in pga. situationen med coronaviruset – delta i vårens utmaning!

Annulleringen gäller både de regionala turneringarna samt den nationella turneringen och alla tävlingsserier. Även Innokas-turneringsundersökningen har ställts in och man behöver inte fylla i undersökningsenkäterna. Nästa nationella turnering och regionala deltävlingar ordnas våren 2021. Närmare information om turneringstidtabeller publiceras i augusti 2020. 

De elever som i år jobbat flitigt med sina projekt kan presentera sina tävlingsrobotar och programmeringsarbeten genom att delta i utmaningen som ordnas under våren på nätet:

Innokas2020 Programmerings- och robotikutmaning

Nätverket Innokas utmanar alla lag, som anmält sig till Innokas2020 programmerings- och robotikturneringen att presentera sina tävlingsrobotar och programmeringsarbeten i nätverket Innokas blogg .

På samma sätt som i Innokas programmerings- och robotikturneringen består utmaningen av fem serier: 

  • XSumo
  • Räddning (Pelastus)
  • Freestyle
  • Dans/teater (Tanssi/teatteri)
  • GameDev

Varje tävlingsbidrag presenteras i bloggen i text och bild. I bloggtexten ska det komma fram hur tävlingsbidraget fungerar och hur den ser ut. Ved behov kan man även bifoga en film. Speciellt i serien Dans/teater och Freestyle är filmen en viktig del av att visa upp hur tävlingsbidraget fungerar. Kolla noggrant att följande info finns med i slutet av bloggtexten: Lagets namn, namn på lagmedlemmarna, skolans eller klubbens namn samt namn på vuxen kontaktperson. 

Sista inlämningsdag för blogginläggen är 29.4.2020. Texterna skickas per e-post till adressen  info@innokas.fi.

Bland alla lag som skrivit blogginlägg lottar vi ut 10 st. Lego Education Spike -set och 10 st. utvecklingspaket av AI-datorn Jetson (Jetson Developer Kit). Utlottningen sker senast 22.5.

Vi hoppas att ni jobbar ivrigt med programmering och robotik, trots vårens besvikelse!