Vad är Dans/teater?

I grenen Dans/teater skapar lagen en 1-2 minuter lång kreativ uppvisning, där robotarna och artisterna interagerar med varandra.

I dansuppvisningen rör sig en eller flera robotar i takt med musiken tillsammans med artisterna. Interaktionen mellan robotarna och artisterna är viktig. I bedömningen av dansen betonas koreografin samt hur robotarna och människorna rör sig i takt med musiken.

I teateruppvisningen kan musiken vara en del av uppvisningen, men robotarna behöver inte röra sig i takt med musiken och uppvisningen behöver inte alls ha musik. I teateruppvisningen visas någon berättelse eller ett tema (t.ex. böcker eller film, Olympiska spel osv.). I bedömningen av teateruppvisningen betonas hur robotarna använts i visandet av berättelsen eller temat.

Anvisningar för grenen och stödmaterial

Bekanta dig med anvisningar för tävlingsgrenen (på finska) här.
Med bedömningen av serien kan du bekanta dig (på finska) här.
Ett formulär för en beskrivning av tekniken hittar du här.

Tilläggsanvisningar: Huvuddomare Juho Kemell (fornamn.efternamn@gmail.com) ja Kerttu Lempinen (fornamn.efternamn@helsinki.fi) 

Dansuppvisningen

I dansuppvisningen rör sig en eller flera robotar i takt med musiken tillsammans med artisterna och interaktionen mellan robotarna och artisterna är viktig.

Tävlingsbidrag från tidigare år

Teateruppvisningen

I teateruppvisningen visas någon berättelse eller ett tema. I bedömningen av teateruppvisningen betonas hur robotarna använts i visandet av berättelsen eller temat.

Tävlingsbidrag från tidigare år