Milloin?
06.05.2019 – 30.05.2020

3DBear-pilotti käynnistyy syksyllä 2019!

Innokas-verkosto ja 3DBear käynnistää yhteistyössä pilotin, johon osallistuvat 73 koulua saavat kouluvuodeksi 2019-2020 3DBear-sovelluksen ja siihen liittyvät materiaalit maksutta käyttöönsä. Yhteistyöprojektin tavoitteena on kehittää ja tutkia 3DBearin käyttöä osana 2000-luvun taitojen oppimista. Voit seurata pilotin etenemistä Innokas-verkoston blogista syksystä 2019 alkaen.

Mukaan ilmoittautuneille opettajille järjestetään lokakuussa-marraskuussa 2019 maksuton alueellinen koulutus sovelluksen käyttöön (sijaiskulut ja matkakulut koulun kustannus). Koulutuksen jälkeen opettaja saa ryhmänsä kanssa sovelluksen ja materiaalit käyttöönsä. Tarkemmat tiedot koulutuksista ja niiden ajankohdista lähetetään mukaan ilmoittautuneille kesäkuun loppuun mennessä.

Mikä 3D Bear on?

3DBear AR-sovellus yhdistää uusimman teknologian ja pedagogian. Se on kehitetty yhdessä opettajien kanssa tulevaisuuden taitojen työkaluksi. 3DBear AR:n avulla oppijat voivat esimerkiksi suunnitella lisätyssä todellisuudessa omaa toimintaympäristöään, lavastaa historian tapahtumia, visualisoida kirjan tapahtumat tai oman tarinansa. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden erilaisille oppijoille osoittaa uudella tavalla oman osaamisensa ja huomioi monipuolisesti laaja-alaisen osaamisen kaikki osa-alueet. Kaikki mallit on mahdollista myös 3d-tulostaa. Sovelluksen käyttöön tarvitaan älypuhelin tai tabletti (iOS tai Android), jolle sovellus voidaan ladata AppStoresta tai Google Playn kautta. Voit lukea Innokas-kouluttaja Anu Kahrin blogikirjoituksen 3DBearin käytöstä tarinankerronnan harjoittelussa Innokas-verkoston blogista.

3D Bear pilottiin osallistuminen

Pilottiin osallistuminen edellyttää sitoutumista 3DBear käytön raportointiin blogikirjoittamisen kautta Innokas-verkoston blogissa sekä osallistumista pilottiin liittyvään tutkimukseen. Tutkimusosio tulee sisältämään kyselyt sekä opettajille että oppilaille. Tarkemmat toimintaohjeet sekä 3DBear-palvelun käyttöönottoon että blogikirjoitukseen ja tutkimukseen osallistumiseen ohjeistetaan alueellisissa koulutustilaisuuksissa.