Milloin?
11.01.2021 – 22.05.2021

Innokas ja kasvava mieli -webinaarit  – pelillistämistä opetukseen!

Oletko kiinnostunut opetuksen pelillistämisestä ja pelinteosta? Haluaisitko suunnitella oppilaidesi kanssa pakohuoneen, hyödyntää Minecraftia tai tutustua peliohjelmointiin? Kevään 2021 Innokas ja kasvava mieli -webinaarisarjan pääteemana on pelillistäminen ja pelit osana opetusta. Webinaarit sisältävät sekä kouluttajan puheenvuoroja että osallistavaa pienryhmätyöskentelyä. Webinaarisarja on maksuton ja se toteutetaan yhteistyössä Opetushallituksen rahoittaman Game it now -täydennyskoulutushankkeen kanssa.

Ilmoittautuminen webinaareihin on päättynyt. Webinaarilinkki ja osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen tapahtumaa.  Ilmoitathan mahdollisesta peruutuksesta hyvissä ajoin, jotta voimme vapauttaa paikan toiselle osallistujalle.

Webinaari 1: Minecraft opetuksessa

Aika: Ma 15.3. klo 14.00-16.30
Kouluttaja: Opetusteknologiajohtaja Teemu Moilanen, Ilona IT Oy
Kohderyhmä: Perusopetuksen opetushenkilöstö
Maksimiosallistujamäärä: 30 hlö

Minecraft opetuksessa -webinaarissa tutustutaan erilaisiin tapoihin hyödyntää minecraftia osana opetusta. Lisäksi osallistujat pääsevät kokeilemaan minecraftia omilta laitteiltaan.

Webinaari 2: Scratch-peliohjelmointi

Aika: To 18.3. klo 14.00-16.30
Kouluttaja: Innokas-verkoston kouluttaja, luokanopettaja Markus Packalen
Kohderyhmä: Perusopetuksen opetushenkilöstö
Maksimiosallistujamäärä: 50 hlö

Webinaarissa kokeillaan ja harjoitellaan ohjatusti erilaisten digitaalisten pelimekaniikkojen rakentamista Scratchissa. Sisältö on sovellettavissa sekä ala- että yläkouluun.

Webinaari 3: Peliohjelmointi yläkoulussa

Aika: Ti 23.3. klo 14.00-16.30
Kouluttaja: Innokas-verkoston kouluttaja, matemaattisten aineiden lehtori Tiina Kauvosaari
Kohderyhmä: Yläkoulun opetushenkilöstö
Maksimiosallistujamäärä: 50 hlö

Webinaarissa tutustutaan tapoihin toteuttaa peliohjelmointia yläkouluissa. Lisäksi webinaarin aikana harjoitellaan peliohjelmointia GDevelop-pelintekosovelluksella, joka osallistujien tulee ladata omalle koneelle koulutuksen ajaksi. Sovelluksen voi ladata GDevelopin sivuilta. Sovellus on ilmainen eikä lataamiseen tarvita admin-oikeuksia.

Webinaari 4: Pakohuone opetuksessa

Aika: Ti 30.3. klo 14.00-16.30
Kouluttaja: Matemaattisten aineiden ja tietotekniikan lehtori Maarit Savolainen
Kohderyhmä: Perusopetuksen opetushenkilöstö
Maksimiosallistujamäärä: 50 hlö

Webinaarissa tutustutaan pakohuonepedagogiikkaan ja erilaisiin tapoihin rakentaa pakohuoneita. Osallistujat pääsevät kokeilemaan digitaalista pakohuonetta ja sen luomista.

Tule mukaan ajankohtaisiin koulutuksiin!