Milloin?
16.03.2020 – 17.05.2020

Innokas2020 Ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus on peruttu koronavirustilanteen vuoksi – osallistu kevään haastekisaan!

Peruutus koskee sekä alueellisia turnauksia että valtakunnallista turnausta ja kaikkia kisalajeja. Myös Innokas-turnaustutkimus on peruttu eikä tutkimuslomakkeita tai kyselyjä tarvitse täyttää. Seuraava valtakunnallinen turnaus ja sitä edeltävät alueturnaukset järjestetään keväällä 2021. Turnausaikataulut täsmentyvät elokuussa 2020.

Tänä vuonna omien projektien parissa ahkeroineet oppilaat voivat esitellä omat kisarobottinsa ja ohjelmointityönsä osallistumalla kevään aikana verkossa järjestettävään haastekisaan:

Innokas2020 Ohjelmointi- ja robotiikkaturnaushaaste

Innokas-verkosto haastaa Innokas2020 ohjelmointi- ja robotiikkaturnaukseen ilmoittautuneet joukkueet esittelemään kisarobottinsa ja ohjelmointityönsä Innokas-verkoston blogissa.

Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksen mukaisesti haasteessa on viisi sarjaa:

  • XSumo
  • Pelastus
  • Freestyle
  • Tanssi/teatteri
  • GameDev

Kunkin sarjan kisatyö esitellään blogissa tekstin ja kuvan keinoin. Blogitekstissä tulee käydä ilmi kisatyön toiminta, miltä se näyttää ja tarvittaessa mukaan voi liittää myös videon. Etenkin Tanssi/teatteri- ja Freestyle-sarjoissa video on tärkeä osa kisatyön toiminnan esittelyä. Erityisen tärkeää on, että blogikirjoituksen lopussa näkyy joukkueen nimi, joukkueen jäsenten nimet, koulun tai kerhon nimi ja yhteysaikuisen nimi.

Blogikirjoitusten viimeinen palautuspäivä on 29.4.2020. Kirjoitukset palautetaan sähköpostitse osoitteeseen info@innokas.fi.

Kaikkien blogikirjoituksia kirjoittaneiden joukkueiden kesken arvotaan 10 kpl Lego Education Spike -settejä ja 10 kpl Jetson-tekoälytietokoneen kehittäjäpaketteja (Jetson Developer Kit). Arvonta suoritetaan 22.5. mennessä.

Toivomme, että innokas toiminta ohjelmoinnin ja robotiikan parissa säilyy tämän kevään pettymyksestä huolimatta!