Milloin?
10.10.2018 – 31.05.2019

Teknologiakerhoja ympäri Suomen

Innokas-kerhot starttaavat toimintansa syksyn 2018 aikana Oulussa ja kevään 2019 aikana toiminta laajenee useammalle paikkakunnalle. Kerhoja tullaan järjestämään ympäri Suomen ja kerhojen tärkeänä kohderyhmänä nähdään erityisesti tytöt, joita on kerhojen toiminnan avulla tarkoitus saada kiinnostumaan teknologiapainotteisista aloista.

Kerhojen toiminta koetaan arvokkaana myös Opetushallituksessa ja kerhojen suojelijana toimii Olli-Pekka Heinonen.

Toiminta rakentuu kolmen eri teeman ympärille

Kerhot rakentuvat kolmen vaihtoehtoisen teeman ympärille: maker, tekstiilituunaus ja EV3-robotiikka. Kullekin kerhopaikkakunnalle muodostetaan vaihtoehtoisten teemojen ympärille yksi tai kaksi pajamuotoisesti toimivaa kerhoa, joiden toiminnasta vastaavat Innokas-verkoston kouluttamat ohjaajat.

Maker-pajassa ensimmäisen vuoden teemana on unelmien huone. Se toteutetaan Micro:bittien, 3D-tulostimien ja käsityöaskartelun avulla. Löydät ensimmäisen kerhon kokemuksia ja tunnelmia Innokkaan blogista.

Tekstiilituunaus-pajassa työskennellään oppilaiden omien kotoaan tuomien tekstiilien parissa ja tuunataan niitä lisäämällä niihin elektroniikkaa. Käytettävät työkalut ovat esimerkiksi vinyylileikkuri (tekstiileihin logoja ja muita merkkauksia), Micro:bit ja muut lisälaitteet (valoa, ääntä, liikettä ja ohjelmoitavaa logiikkaa).

EV3-robotiikkapaja puolestaan rakentuu robottilemmikin ympärille. Lemmikille voi rakentaa vaatteita, hihnoja, ruokakuppeja, kodin yms. Työssä pitää hyödyntää sensoreita ja mekaniikkaa, ja myös ympäröivän maailman voi rakentaa reagoimaan lemmikkiin.

Pilottivuonna toimintaa 11 paikkakunnalla

Innokas-kerhot tullaan ensimmäisen toimintavuoden aikana järjestämään Innokas-verkoston koordinaattoripaikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Lappeenranta, Kontiolahti, Kuopio, Jyväskylä, Bosund, Oulu ja Rovaniemi. Tämän ensimmäisen pilottivuoden jälkeen toimintaa on tarkoitus laajentaa myös muille paikkakunnille.

Toiminta käynnistyi pilotin muodossa Oulussa syksyllä 2018. Oulun kerhossa toteutettiin maker-projekti aiheenaan unelmien huone. Kurkkaa pilottikerhon tunnelmia ja tuotoksia lisää täältä.

Muiden paikkakuntien kerhoista lisätietoa joulukuussa tämän tapahtuma-sivuston kautta. Some-kanavissa kerhojen viestintää löytyy #innokas2018 ja #intohimonaoppiminen hashtagien alta.

Innokas-kerhojen toiminta rahoitetaan Innokas-kummien tuella. Lue lisää täältä!

Innokas-kerhoja mukana mahdollistamassa: OP ja Enfuce