Mikä ihmeen GameDev?

Innokas GameDev -lajissa oppilaat työstävät aiheeltaan vapaan digitaalisen pelin, jota voi pelata tietokoneella. Lajissa kilpaillaan kahdessa sarjassa: (1) Scratch ja (2) Open eli avoin (Gdevelop, Unity tai muut pelinkehitysalustat).

Pelillä osallistutaan esikarsintaan (verkossa), ja peliä esitellään oman alueen alueturnauksessa. Alueturnauksista jatkoon päässeet joukkueet kilpailevat valtakunnallisessa turnauksessa. Valtakunnallisessa turnauksessa jokaisella ryhmällä on oma esittelypiste, johon he tuovat oman pelinsä tietokoneella, peliin kuuluvat mahdolliset oheistarpeet sekä työskentelystä kertovan digitaalisen tai konkreettisen päiväkirjan, jossa on kuvattu mm. pelin tietoja ja sen kehittämisvaiheet.

Lajiohjeet ja tukimateriaalit

Tutustu lajiohjeisiin täällä.
Valmistaudu GameDeviin ja hyödynnä tukimateriaaleja.

Lisätiedot: Päätuomarit Janne Fagerlund (etunimi.sukunimi@jyu.fi) tai Jukka Lehtoranta (etunimi.sukunimi@gmail.com)

GameDev Scratch

Tässä sarjassa pelit kehitetään Scratch-ohjelmointiympäristöllä (www.scratch.mit.edu). Sarja on tarkoitettu ensisijaisesti oppilaille, joilla ei ole vielä kokemusta tekstipohjaisesta ohjelmoinnista.

GameDev Open

Tässä sarjassa pelit voidaan kehittää GDevelop:lla, Unityllä tai muilla (mielellään ilmaisilla) pelinkehitysalustoilla. Muiden kuin GDevelopin tai Unityn käyttö tulee hyväksytyttää etukäteen päätuomareilla.