Milloin?
24.09.2020 – 08.11.2020

Osallistu EU:n koodausviikkoon 10.-25.10.2020 ja kirjaa toiminta koodausviikon sivuille!

Innokas-verkosto haastaa yhdessä Opetushallituksen kanssa opettajat, koulut ja oppilaitokset kirjaamaan ohjelmointiaiheiset oppituntinsa, kurssinsa tai tapahtumansa EUCodeWeek-sivuille. Aikaisempaa koodauskokemusta ei tarvita – EU:n koodausviikon Suomen Leading Teachereiden suunnittelemien haasteiden avulla pääset helposti käyntiin. Lisää vinkkejä, materiaaleja ja kursseja koodaustapahtuman toteuttamiseen löytyy EUCodeWeek.eu-sivustolta. Tule mukaan ja haasta kaverisi tai kollegasikin!

Kaksi eritasoista koodaushaastetta

Tänä vuonna EU:n koodausviikon Suomen Leading Teacherit ovat suunnitelleet kaksi eritasoista haastetta. Haasteet toteutetaan yhteistyössä Mahtavaa matematiikkaa -teemapäivän kanssa.

  • Alakouluille suunnatussa ohjelmointisuunnistus-haasteessa harjoitellaan loogista ajattelua, ehtolauseiden muodostamista sekä ehdollisten päätelmien tekemistä. Suunnistus voidaan toteuttaa koulun pihalla, sisätiloissa tai tarvittaessa myös etänä. Ohjeet haasteen toteuttamiseen löydät täältä. Lataa ja tulosta suunnistusrastit täältä.
  • Yläkouluille suunnatussa haasteessa kannustetaan opettajia jakamaan kokemuksia ja kuvauksia ohjelmoinnillisista opetuskokeiluista. Tarkemmat ohjeet ja esimerkkejä löydät täältä.

Kirjaa tapahtumat EU:n koodausviikon sivulle ja voit voittaa palkinnon!

Ohjeet tapahtumien kirjaamiseen EUCodeWeek.eu-sivulle löydät täältä. Osallistuminen kannattaa, sillä Innokas-verkosto yhteistyökumppaneineen arpoo osallistuneiden kesken hienoja palkintoja. Ilmoitamme arvonnan voittajille voitosta henkilökohtaisesti viimeistään 13.11. mennessä.

 EU:n koodausviikko on ruohonjuuritason aloite, jonka tavoitteena on edistää koodausta ja digitaalista lukutaitoa hauskalla ja osallistavalla tavalla.

@CodeWeekEU #CodeWeekFinland