Tule mukaan Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaukseen – ensi keväänä juhlimme turnauksen 20-vuotissynttäreitä!

Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus on koululaisille suunnattu tapahtuma, jossa peruskouluikäiset lapset ja nuoret mittelevät viidessä ohjelmoinnin ja robotiikan taitoja soveltavassa Innokas-lajissa: XSumossa, Pelastuksessa, Tanssi/teatterissa, Freestylessä ja GameDevissä. Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksia on järjestetty jo vuodesta 2003. Ensi keväänä turnaus täyttääkin täydet 20 vuotta!

Innokas-turnaukseen osallistuu vuosittain satoja lapsia ja nuoria.  Valtakunnallinen turnaus järjestetään toukokuussa vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla. Kevään 2023 valtakunnallinen turnaus järjestetään Espoon Dipolissa.  Maaliskuussa järjestettävissä alueellisissa turnauksissa karsitaan valtakunnalliseen turnaukseen osallistujat. Alueturnauksia järjestetään Innokas-aluekoordinaattoripaikkakunnilla eri puolilla Suomea.

Vuoden 2023 Innokas-turnauksen pääyhteistyökumppaneita ovat Enfuce ja Opetushallitus sekä yhteistyökumppaneita Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Robotiikkayhdistys, Suomen Automaatioseura ry, Normet, OP Ryhmä, Tevella ja Upknowledge.

Mitä Innokas-turnauksessa oikein tapahtuu? Kurkista turnaukseen ja sen historiaan tämän videon avulla!