Milloin?
17.04.2024 – 19.04.2024
Lisätietoja
sorella.karme(at)helsinki.fi

DigiErko-koulutus, EU:n koodausviikko ja Innokas-turnaus esillä ITK-konferenssissa

Innokas-verkosto on monin tavoin mukana 17.–19.4.2024 järjestettävässä ITK-konferenssissa Hämeenlinnan Aulangolla – tule tutustumaan verkoston ajankohtaisiin tapahtumiin ja uusimpiin kuulumisiin esittelyosastollemme tuloaulaan! Verkoston kehittämistyöstä kuulet myös konferenssiohjelmassa:

  • ”Kohti digipedagogista kehittäjätoimijuutta – DigiErko in action!”, esityssali 21, to 18.4. klo 11.15–11.45: Mikä Oppiminen ja opettaminen digitaalisissa ympäristöissä (DigiErko)-erikoistumiskoulutus on? Mitkä ovat koulutuksen tavoitteet ja millaista kehittämistoimintaa opettajat toteuttavat osana koulutusta? Tämän esityksen aikana kuulet koulutuksen digitaalisen todellisuuden ulottuvuuksista ja kehittäjätoimijuutta tukevista sisällöistä. Pääroolissa esityksessä ovat koulutukseen osallistuneiden opettajien tarinat koulutuksesta sekä eri kouluasteilla toteutetuista kehittämisprojekteista ja niiden vaikuttavuudesta.
  • ”Mikä ihmeen ApuÄly Freestyle? Tekoäly, ohjelmointi ja robotiikka Innokas-turnauksen keskiössä”, esityssali 21, to 18.4. klo 12.00–12.30: Tule tutustumaan Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaukseen ja siihen, miten se voi tukea lasten ja nuorten innovointitaitojen ja ohjelmointi- ja robotiikkaosaamisen kehittymistä. Pääroolissa esityksessä on uusi Innokas ApuÄly Freestyle -laji, jossa hyödynnetään tekoälyä uusien keksintöjen luomisen apuna. Esityksen aikana pääset turnauslajeihin tutustumisen lisäksi osallistumaan ApuÄly Freestyle -lajiin liittyvään pikahaasteeseen, jota voit hyödyntää tapahtuman jälkeen suoraan oppilaidesi kanssa.
  • ”Koulutelkkarista etäoppitunteihin – EU:n koodausviikolla oppilaat ja opettajat yhdessä jatkuvan oppimisen äärellä”, AREENA-sali, to 18.4. klo 16.15–17.00: Innokas-verkosto vastaa EU:n koodausviikon Suomen toiminnan koordinoinnista ja viimeisten kolmen vuoden aikana lokakuussa järjestettävä koodausviikko on huipentunut huippusuosittuihin etäoppitunteihin. Oppitunnit ovat tehneet tutuksi mm. ohjelmoinnillista ajattelua, pelisuunnittelua, tekoälyä ja koneoppimista. Mitä etäoppitunnit mahdollistavat, miten tunneilla opitaan ja miten pääset oppilaidesi kanssa mukaan? Esityksessä kuulet etäoppituntien ohjaajien sekä osallistujien näkökulmia – mukana on myös etäoppituntien ohjaajina toimineita oppilaita.

Lue lisää ITK-konferenssin ohjelmasta täältä.

Nähdään huhtikuussa Hämeenlinnassa!