Milloin?
01.08.2023 – 31.12.2025
Lisätietoja
leenu.juurola(at)helsinki.fi

Uusissa hankkeissa laaja-alainen näkökulma pelillisyyteen opetuksessa ja oppimisessa

Innokas-verkostossa on käynnistynyt syksyllä 2023 kaksi uutta, Opetushallituksen rahoittamaa oppimisympäristöjen kehittämishanketta: perusopetushanke Game it now 2.0 sekä Innokas-verkoston kautta aikain ensimmäinen toiselle asteelle suunnattu Pelillisyyttä lukioon -hanke. Hankkeissa teemaa tarkastellaan laajasti pelien, pelillisyyden, pelilukutaidon ja pelinkehityksen näkökulmista. Kehittämistyön tuloksena syntyy pelillisen oppimisen polku, joka sisältää oppimista ja opettamista tukevia menetelmiä, materiaaleja ja toimintatapoja.

Hankkeiden koordinoinnista vastaa Lappeenrannan kaupunki, Eduks (Game it now 2.0), Espoon kaupunki (Pelillistämistä lukioon) yhteistyössä Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan Innokas-tiimin kanssa. Lisäksi hankkeissa ovat mukana Kuopio, Larsmo, Lohja, Oulu, Tampere, Rovaniemi ja yliopistojen harjoittelukoulujen eNorssi-verkosto.

Hankkeiden toimintaa voit seurata Innokas-verkoston blogista.

Tulossa myös opettajille ja opetusalan toimijoille suunnattu Pelillisyys opetuksessa -etäseminaari pe 29.11.2024. Seminaarissa kuulet käytännön esimerkkejä ja asiantuntijapuheenvuoroja pelillistämisestä, pelinteosta ja peleistä perusopetuksessa ja 2. asteella. Ilmoittautuminen avautuu ja ohjelma julkaistaan syyskuussa.