HUOM! Tapahtuma on peruttu koronavirustilanteen vuoksi
Peruutus koskee sekä alueellisia turnauksia että valtakunnallista turnausta ja kaikkia kisalajeja. Seuraava valtakunnallinen turnaus ja sitä edeltävät alueturnaukset järjestetään keväällä 2021. Myös jo kilpaillut alueturnaukset kisataan uudelleen. Tänä vuonna omien projektien parissa ahkeroineet oppilaat voivat osallistua kevään aikana verkossa järjestettävään haastekisaan, jonka ohjeet tarkentuvat verkkosivuillemme viimeistään keskiviikkona 18.3. Toivomme, että innokas toiminta ohjelmoinnin ja robotiikan parissa säilyy tämän kevään pettymyksestä huolimatta!
Kisakonsepti muuttuu! Uutuutena alueelliset ohjelmointi- ja robotiikkaturnaukset
Innokas 2020! valtakunnallinen ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus järjestetään 11.-13.5. 2020 Dipolissa, Espoossa. Turnaus on suunnattu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Uutuutena keväällä 2020 ovat valtakunnallista turnausta edeltävät alueelliset turnaukset, jotka järjestetään Innokas-verkoston aluekoordinaattoripaikkakunnilla. Alueellisissa turnauksissa karsitaan valtakunnalliseen turnaukseen osallistujat.
Kisalajit
Turnauksissa kisaillaan viidessä Innokas-lajissa: XSumossa, Pelastuksessa, Tanssi/teatterissa, Freestylessä ja GameDevissä. XSumo, Pelastus, Tanssi/teatteri ja Freestyle kisaillaan alueturnauksissa paikan päällä. GameDev-sarjan alueturnaus toteutetaan verkossa. Valtakunnallisessa turnauksessa kisaillaan kaikki lajit paikan päällä. Huomioittehan, että kukin joukkue voi osallistua yhteen kisalajiin.
Alueellisissa turnauksissa kisaillaan samoissa lajeissa kuin valtakunnallisessakin turnauksessa. Osassa lajeista arviointikriteerit ovat hieman erilaiset alueellisessa turnauksessa kuin valtakunnallisessa turnauksessa. Katso tarkemmat lajikuvaukset, arviointikriteerit ja säännöt kohdasta lajikuvaukset.
Alueturnauspaikkakunnat, ajankohdat ja maksimiosallistujamäärät lajeittain
Alueturnaukset ovat yksipäiväisiä tapahtumia. Kukin alueellinen tapahtuma järjestetään alueellisten resurssien mukaan. Tapahtumien maksimiosallistujamäärät on ilmoitettu alla.
- Helsinki 4.3.
Helsingin yliopisto, Kasvatustieteellinen tiedekunta, Siltavuorenpenger 5A, max. 150 osallistujaa - Imatra 5.3.
Joutsenon koulu, Tietäjänkatu 5, max. 100 osallistujaa - Jyväskylä 12.3.
Halssilan koulu, Lokintie 9, max. 100 osallistujaa. Huom! Tapahtuma on peruttu. Lisätiedot: janne.fagerlund(at)jyu.fi - Kokkola 13.3.
Hollihaan koulu, Pikiruukintie 4 (käyntiosoite Mariankatu 1), max. 100 osallistujaa (yhteistyössä START 2020 festivaalien kanssa) - Kuopio 19.3.
Hotelli Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, max. 100 osallistujaa (Pohjois-Savon aluetutoropettajien tapaamisen yhteydessä) - Seinäjoki 26.3.
Kirmaus-halli, Kirkkokuja 20, 61400 Ylistaro, max. 100 osallistujaa - Tampere 31.3
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Hepolamminkatu 10, max .150 osallistujaa - Kontiolahti 31.3.
Kylmäojan koulu, Pohjatuulentie 6, max. 150 osallistujaa - Oulu 2.4.
Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6, max. 300 osallistujaa - Lohja 2.4.
Tennari, Rantapuisto 45, max. 150 osallistuja
Ilmoittautuminen turnauksiin
Alueturnaukset
Ilmoittautuminen alueellisiin turnauksiin on päättynyt. Aluetapahtuman koordinaattori lähettää aluetapahtuman tarkemman ohjelman, aikataulun ja tulo-ohjeet mukaan ilmoittautuneille vähintään kaksi viikkoa ennen kutakin tapahtumaa. Huomioithan, että GameDev-kilpailulajin esikarsinta tapahtuu verkossa. GameDev-lajissa päätuomarit lähettävät tarkemmat ohjeet ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
Osallistuitko alueelliseen turnaukseen? Anna palautetta ja kehitysehdotuksia täällä.
Valtakunnallinen turnaus
Alueellisissa turnauksissa karsitaan valtakunnalliseen turnaukseen osallistujat. Valtakunnallisen turnauksen lajikohtaiset joukkuemäärät määräytyvät alueturnauksiin ilmoittautuneiden joukkueiden määrien perusteella. Kuitenkin niin, että kuhunkin lajiin pääsee kultakin alueelta vähintään yksi joukkue. Maksimiosallistujamäärä valtakunnallisessa turnauksessa on 400.
Valtakunnallisen turnauksen joukkuemäärät lajeittain:
- XSumo
- 70 joukkuetta
- Pelastus
- Pelastus I 13 joukkuetta
- Pelastus II 10 joukkuetta
- Pelastus III 7 joukkuetta
- Tanssi/teatteri
- Alkeissarja 14 joukkuetta
- Jatkosarja 8 joukkuetta
- Freestyle
- Freestyle Robotiikka 10 joukkuetta
- Freestyle Maker 10 joukkuetta
- Freestyle Extreme 10 joukkuetta
- GameDev
- Scratch-sarja 15 joukkuetta
- Open-sarja 15 joukkuetta
Innokas-verkosto organisoi ja kustantaa yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa valtakunnallisen turnauksen kisailijoiden matkakulut (yhteiskuljetukset busseilla). Majoittuminen valtakunnallisen tapahtuman aikana tapahtuu koulumajoituksena. Innokas-verkosto organisoi valtakunnallisen turnauksen ruokailut. Ruokailut ovat osallistujille omakustanteisia.
OMG – Oppiminen Materiaalisuuden ja diGitaalisuuden rajapinnoilla -seminaari
Valtakunnallisen turnauksen yhteydessä keskiviikkona 13.5. Dipolissa järjestettävä OMG-seminaari tarjoaa tutkimusperustaista, käytännössä testattua tietoa materiaalisuutta ja digitaalisuutta yhdistävästä oppimisesta ja opettamisesta. Lue lisää seminaarista tästä ja ilmoittaudu mukaan!
Kisalajien esittelyt ja säännöt
Innokas XSumo
Katso XSumo-ohjevideo ja lue sarjan säännöt täältä. Voit tutustua sääntöihin myös kuvallisessa muodossa täällä. Sääntöihin liittyvät lisätiedustelut XSumon päätuomarille Erkki Hautalalle (erkki.hautala67(at)gmail.com).
Innokas Pelastus
Innokas Pelastuksessa kisaillaan kolmessa eri tasoisessa sarjassa. Pelastusrata rakennetaan paloista, joista voi rakentaa useita erilaisia ja eritasoisia ratoja. Katso Pelastussarjan ohjevideo ja erillinen vinkkivideo ohjelmointiin. Pelastuksen tarkemmat säännöt löydät täältä. Sääntöihin liittyvät lisätiedustelut Pelastuksen päätuomarille Jens Lindholmille (etunimi.sukunimi@edu.larsmo.fi)
Innokas Tanssi/teatteri
Katso Tanssi/teatteri -ohjevideo ja lue sarjan säännöistä täällä. Sarjan arviointiin voit tutustua täällä. Sääntöihin liittyvät lisätiedustelut Tanssi/teatterin päätuomarille Minna Kukkoselle (etunimi.a.sukunimi@espoo.fi)
Innokas Freestyle
Freestyle-lajin teemana on vuonna 2020 ”Tulevaisuuden oppijan apulainen”. Lajissa kisaillaan kolmessa sarjassa: Robotiikka, Maker ja Extreme. Katso Freestyle-ohjevideo ja lue sarjojen tarkemmat ohjeet ja säännöt täältä. Sääntöihin liittyvät lisätiedustelut Freestylen päätuomarille Kati Sormuselle (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)
Innokas GameDev
Innokas GameDev -kilpailulajissa oppilaat työstävät aiheeltaan vapaan digitaalisen pelin, jota voi pelata tietokoneella. Lajissa kilpaillaan kahdessa sarjassa: (1) Scratch ja (2) Open eli avoin (Gdevelop, Unity tai muut pelinkehitysalustat). GameDev-lajin tarkemmat tiedot sekä säännöt löydät täältä. Sääntöihin liittyvät lisätiedustelut GameDevin päätuomarille Janne Fagerlundille (etunimi.sukunimi@jyu.fi).