Milloin?
01.01.2018 – 31.12.2018

Tule mukaan Suomen ThingLink-pilottiin

Innokas-verkosto käynnistää yhteistyön ThingLinkin kanssa tammikuussa 2018. Kaikki Innokas-verkoston toimijat (opettajat, koulukäynninohjaajat, rehtorit, kerhojen vetäjät jne.) saavat halutessaan vuodeksi 2018 ryhmänsä kanssa ThingLink-sovelluksen maksutta käyttöönsä. Yhteistyöprojektin tavoitteena on kehittää ja tutkia ThingLinkin (AR-sovellusten) käyttöä osana 2000-luvun taitojen oppimista.

Mikä ThingLink on?

ThingLink on Suomessa perustettu palvelu, jonka avulla voi kuvista ja videoista tehdä interaktiivisia upottamalla niihin sisältöä kuten tekstiä, kuvia, linkkejä, videoita ja äänitiedostoja. Opettaja voi tehdä itselleen tunnukset ja luoda ryhmän ilman, että oppilaat tarvitsevat sähköpostiosoitteita. Sisältöä voivat tuottaa opettajat, mutta todellinen pedagoginen arvo tulee siitä, kun ottaa oppilaat mukaan sisällön tuottajiksi.

Perinteinen seinäjuliste muuttuu eläväksi, kun kuvaan saa lisättyä omia tekstejä kirjoitettuna tai puhuttuna ja myös valmiina löytyvää materiaalia linkkeinä. Tavallisten valokuvien lisäksi sisältöä voi upottaa myös 360-kuviin ja näitä yhdistelemällä luoda esimerkiksi esittelykierroksia omaan kouluun, lähimuseoon tai kaupunkiin. Lue lisää ThingLinkistä täältä.

ThingLink-pilottiin osallistuminen

Pilottiin osallistuminen edellyttää sitoutumista ThingLinkin käytön raportointiin blogikirjoituksen kautta sekä osallistumista pilottiin liittyvään tutkimukseen. Tutkimusosio tulee sisältämään kyselyt sekä opettajille että oppilaille. Tarkemmat toimintaohjeet sekä ThingLink-palvelun käyttöönottoon että blogikirjoitukseen ja tutkimukseen osallistumiseen lähetetään pilottiin ilmoittautuneille helmikuun 2018 alussa.

Ilmoittautuminen pilottiin

Ilmoittautuminen ThingLink – pilottiin päättyi tiistaina 30.1.2018.