När?
05.10.2019 – 20.10.2019

Nätverket Innokas utmanar i samarbete med Utbildningsstyrelsen  finländare i alla åldrar att delta i EU:s Kodvecka 5-20.10 och att skriva om verksamheten på Kodveckans hemsida!  

Nätverket Innokas arrangerar evenemang i anknytning till EU:s kodvecka på olika håll i Finland och utmanar samtidigt alla finländare att bokföra sina programmeringsrelaterade lektioner, kurser eller evenemang på EUCodeWeek-hemsidan. Kom med, utmana även din kompis eller kollega!

Anvisningar för hur man bokför aktiviteterna på EUCodeWeek.eu -sidan hittar du här.

Lätt att delta

För att vem som helst ska kunna ta del av utmaningen har fortbildarna i nätverket Innokas planerat en utmaning som lämpar sig för alla och som inte kräver förhandskunskaper i programmering. En lätt och roligt färgkodutmaning hittas här

Anteckna evenemangen på EU-kodveckans hemsida så har du möjlighet att vinna ett fantastiskt pris! 

Det lönar sig att delta, eftersom Nätverket Innokas tillsammans med sina samarbetspartner lottar ut fina priser bland alla deltagare! Vi meddelar vinnaren personligen onsdagen den 23.10.2019.

Lotterivinster:

  • Innokas samt projektet Growing Mind: fyra inträdesbiljetter till ITK-konferensen (1.-3.4.2020)
  • Trickspaket: 10 st. HaloCode-set, 2 st. Micro:bit club pack, 20 st. samt 5 st. startpaket för e-textilier
  • Tevella: 2 st. LEGO Education WeDo 2.0 set
  • Robotikföreningen i Finland: 5 st. Lumonite Ultra Light Headlamp-pannlampor
  • YLE: 4 st. RoboMestarit-t-skjortor

EU:s kodvecka är ett initiativ på gräsrotsnivå, vars syfte är att främja programmering och digital läskunnighet på ett roligt och inkluderande sätt.